Το ταξίδι του «Οδυσσέα » Κον Τίκι


Σαν τον Οδυσσέα ο Νορβηγός Θορ Χέιερνταλ ταξίδεψε με μία δική του αυτοσχέδια σχεδία από την Νότια Αμερική για την Πολυνησία. ΤΙΚΙ σημαίνει και ο πρώτος άνθρωπος
Όταν έμαθα το ιστορικό γεγονός, διδάσκοντας Γεωγραφία, ενθουσιάστηκα με την τόλμη την γοητεία , την ευφυία, την αποφασιστικότητα αυτού του ανθρώπου να αποδείξει την θεωρία του.
Ως πρακτικός άνθρωπος και απόφοιτος θετικών επιστημών, πέρασα αμέσως από την θεωρία στην πράξη, γιατί μου αρέσει, αυτό που μου αρέσει, να το εφαρμόζω και να το βλέπω στην πράξη, αν ισχύει, πόσο ισχύει και τι βελτιώσεις της επιστημονικής μεθόδου χρειάζονται. Είμαι της άμεσης εφαρμοσμένης διδασκαλίας .
Έτσι αποφάσισα, να κάνω ένα Οδυσσειακό ταξίδι στη μπλογκόσφαιρα και να επισκεφτώ όλα «τα νησιά παγίδες » , να τα γνωρίσω από κοντά.
Είχα πάρει την προσωπική Τροία κατακτώντας τα βασικά. Μετά από σκληρή πολιορκία, έπεσε, και ξεκίνησα με ένα πρωτόπλουν «πλοίο » blog το 2008, ένα χειμωνιάτικο πρωινό.
Είδα και γνώρισα πολλά. Ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι, αυτό το ταξίδι ….. για την Ιθάκη μέσα από την αγριεμένη θάλασσα της μπλογκόσφαιρας.
Κι αν πτωχική την βρήκα, η Ιθάκη δεν με γέλασε καθόλου
Κατάλαβα…….. Ιθάκες, τι σημαίνουν.

Αστραία

3 thoughts on “Το ταξίδι του «Οδυσσέα » Κον Τίκι

  1. Είναι σαφές από όλο το υλικό της Καινής Διαθήκης ότι η δουλεία ήταν βασικό μέρος του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος.
    Το χειρότερο με αυτές τις θρησκείες είναι ότι όχι μόνο κατασκεύασαν στρατιές δούλων αλλά μετέτρεψαν και τους ανθρώπους σε εθελόδουλους, να τους αρέσει η δουλεία και να αισθάνονται ευχαριστημένοι με αυτή. Το οξύμωρο σχήμα είναι ότι μιλούν για θρησκευτικές ελευθερίες. Πόση θρησκευτική ελευθερία να δώσεις σε ένα δούλο του θεού και να την κάνει τι; Προσκυνήματα παρακάλια προσευχές να χτίσει και άλλα μοναστήρια και εκκλησιές να δοξολογεί τον κύριο και αφέντη του; Και πόση ελευθερία χρειάζεται ένας δούλος που εθελοτυφλεί; Και αυτή που έχει του είναι πολύ. Η ελευθερία είναι υψιπετές πουλί και δεν ζει ποτέ γονατιστή.

    Θρησκεία και δουλεία

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο Δον Λεόν, μας χαιρέτησε σκεπτικός αλλά στοχαστής περιχαρής και ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου σε Ελληνικό διαλογισμό να διαλογιστεί. Μας συμβούλεψε να αποφύγουμε να συμπεριληφθούμε στο λήμμα των μπλόγκερ της φρικηπαιδείας κρατώντας κάποιες λεπτές ακροβατικές ισορροπίες. Μας υποσχέθηκε όμως πως όταν φθάσουμε στο λήμμα ‘Θεοκλύμενος’ θα κατεβεί να μας βοηθήσει και να μας συνοδέψει επεξηγηματικός.

    Ο Βίτο ανέλαβε τις αφηγήσεις από τις ιστορίες της σύγχρονης ζούγκλας και η ίδια στάθηκα στις σκάλες ενός πλοίου σαν να ήμουν…… ο 1900.

    Είδα μπροστά μου τον Λαβύρινθο, είδα και τον Μινώταυρο να καραδοκεί, είδα και το ΧΑΟΣ και αποφάσισα να κατέβω και να χορέψω μία οδυσσειακή, ροκ όπερα, διαδρομή για να γεννήσω ένα αστέρι που κοιτούσα από παιδί κτίζοντας κάστρα αμόθεν της διαδικτυακής μπλογκόσφαιρας.

    Από τις αναμνήσεις μιας μπλόγγερ

    Ροκ Διαδικτυακή Οδύσσεια

    Φεβρουάριος 2008

    συνεχίζεται….

    6. Η Γένεση ενός Κάστρου

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. «Στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα αήττητο καλοκαίρι» Αλμπέρ Καμύ

    -Πως πήγε η πρώτη ανάρτηση; Μου λέει ο δον Λεόν ατενίζοντας τα χρώματα ενός μενεξεδένου δειλινού.
    Με περίμενε καθισμένος σε ένα παραλιακό παγκάκι στο συνηθισμένο μας ραντεβού.
    -Δυσκολεύτηκα πολύ , του λέω, δεν φόρτωνε η εικόνα, έκανα δύο ώρες να γράψω 10 σειρές στο πληκτρολόγιο, δεν έβρισκα τους τόνους, μπέρδευα τα γράμματα, πατούσα λάθος gadgets, δεν μπορούσα να διορθώσω το κείμενο. Ευτυχώς ήλθε ο Αφήτωρ και ανέλαβε το τεχνικό μέρος και αυτά τα περίεργα και εντυπωσιακά feedburner.
    -Δεν πειράζει , μου απαντά, οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι ήσσονος σημασίας και αφορούν τους επαγγελματίες μπλόγγερ, φτιάχνονται και βρίσκονται εύκολα, σημασία έχει η ουσία και η ψυχή, το πνεύμα του μπλόγγερ και αυτό δεν απαντάται συχνά. Απουσιάζει από τα περισσότερα μπλογκ μαζί με τον διαχειριστή του μπλογκ. Εκεί πρέπει να εστιάζεται κανείς.

    1. Ένα χειμωνιάτικο πρωινό

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε