Ανθισμένος Γενάρης

Φωτισμένα μυαλά
Το να ξέρεις τους άλλους είναι σοφία. Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι φώτιση.
Λάο Τσε πεφωτισμένος Κινέζος

Ημέρα των Φώτων σήμερα, της Φώτισης για όλους τους πεφωτισμένους χριστιανούς  ιλλουμινάτι που εορτάζουν την βάπτιση του του Εβραίου ιδρυτού του χριστιανισμού, της Ιουδαϊκής αίρεσης, που έγινε κοσμική εξουσία με διαφορά 400 χρόνων από την γέννηση του, σε ηλικία 30 ετών στα καθαρά νερά του Ιορδάνη, παρουσία Πνεύματος με τη μορφή περιστεράς, από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, επίσης Εβραίο μαθητή του.
Την ημέρα αυτή αγιάζονται τα νερά κάθε χρόνο, λες και έχει ημερομηνία λήξεως ο αγιασμός, κάτι σαν ληγμένο γάλα δηλ. Και παρόλο που πέρυσι είχαν αγιαστεί με όλες τις λατρείες τις τυπικές, τα πράγματα δεν πήγαν καλά, αν κρίνουμε από την επίσκεψη περίθαλψη του αρχιεπισκόπου στο νοσοκομείο με όλες τις φροντίδες των ιατρών και νοσηλευτών που δεν γνώρισε το ποίμνιον του.
Μακάρι να ήταν τόσο αποτελεσματικός ο αγιασμός και να μην χρειαζόμασταν φίλτρα και βιολογικό καθαρισμό.
Ανατρέχω στα ιερά κείμενα να φωτισθώ και εγώ.
Ο ευαγγελιστής Ιωάννης, μεγάλος πεφωτισμένος χριστιανός δεν αναφέρει καθόλου το σπουδαίο αυτό γεγονός.
Ο δε Σουίδας ευσεβής χριστιανός και αυτός, στο περίφημο λεξικό  του δέκατου αιώνα στο λήμμα Θεοφάνεια, επίσης δεν αναφέρει τίποτα.
Απλώς την ετυμολογία της λέξη σε λιγότερο από μία σειρά. Αναφέρει όμως κάτι άλλο που αξίζει  και χρήζει μεγάλης  προσοχής μας.
Στο λήμμα ‘Ιησούς Χριστός» γύρω στις τρεις σελίδες περιγράφει αναλυτικά, πώς ένας άνθρωπος αρχηγός των ιουδαίων, ο Θεοδόσιος, επί των χρόνων του Ιουστινιανού προσηλυτίζει τον Φίλιππο στον χριστιανισμό χωρίς να αναφέρει και τον φωτισμό.
Ο Ματθαίος αναφέρει περιγράφει το γεγονός με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή εν τη βουκολική περιβολή.
Κατόπιν κατόπιν τούτου, ο Ιησούς αποσύρεται στην έρημο για 40 μέρες και έρχεται σε αναμέτρηση με τον πειρασμό που του τάζει την εξουσία του κόσμου και αλλά ο ίδιος αρνείται, πράγμα που δεν ασπάζονται οι οπαδοί του και δεν συμφωνούν μαζί του παραλόγως.
Από την ιστορία μυθολογία μυθιστορία εξάγονται ενδιαφέροντα λογικά ερωτήματα και συμπεράσματα:
Πώς ο Σουίδας ο χριστιανός, αγνοεί το γεγονός της εορτής των Θεοφανείων τον 10 αιώνα; Προφανώς είναι μεταγενέστερη εορτή των χριστιανών.
Ο αρχηγός του χριστιανισμού επί Ιουστινιανού είναι Ιουδαίος ο Θεοδόσιος. Καθόλου αντίθετοι δεν ήσαν οι Ιουδαίοι στη διάδοση του χριστιανισμού και του Χριστού Ιησού. Απεναντίας τον προώθησαν τα μάλα.
Ο Ιησούς βαπτίζεται σε ηλικία 30 χρόνων ενήλικας και όχι νήπιο,  πράγμα που σημαίνει πως ο νηπιοβαπτισμός δεν θεωρούνταν σωστός εκείνη την εποχή.
Βαπτίζεται σε διαυγή νερά του Ιορδάνη, τότε που οι άνθρωποι ήταν λίγοι και δεν υπήρχε συνωστισμός, τα ποτάμια καθαρά και δεν χρειαζόταν να πίνουν φιλτραρισμένα νερά.
Το πνεύμα και η φωνή του Θεού παρουσιάστηκαν σε αυτά τα λίγα άτομα της ιουδαϊκής αίρεσης και όχι σε όλο τον πληθυσμό. Η υποκειμενικότητα αυτής της αφήγησης παίζει ρόλο σημαντικό.
Και το κυριότερο, είναι η άρνηση της εξουσίας της κοσμικής εξουσίας από τον Ιησού δεν συνάδει με την επιδίωξη της εξουσίας από τους οπαδούς του και την κατάκτηση της πολύ αργότερα από την εμφάνιση του Θεού, σε οργανωμένη οργάνωση πολιτικής εξουσίας της θρησκευτικής.
Πόλεμος ξέσπασε και στο Twitter από τους ορθόδοξους Χριστιανούς ειρηνιστές πασιφιστές. Το Facebook διάγει βίον πιο ειρηνικόν και ανέμελον.
Διαμαρτύρονται λοιπόν οι ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί για δύο αντιφατικά πράγματα με έναν αντιφατικό και αντιδεοντολογικό τρόπο.
Διαμαρτύρονται για την ελληνικότητα της χριστιανικής εορτής, ενώ αφορά τον εορτασμό όλων των χριστιανικών εθνών. Δεν είναι δηλαδή αποκλειστική εορτή των Ελλήνων, όπως είναι η επέτειος του ΟΧΙ και 25η Μαρτίου. Χιλιάδες χριστιανοί στον κόσμο εορτάζουν τα Θεοφάνια με το δικό τους τρόπο.
Διαμαρτύρονται για την παγκοσμιοποίηση αγνοώντας το γεγονός της προσπάθειας παγκοσμιοποίησης του χριστιανισμού με βίαιο τρόπο και με προσηλυτισμό. Ο χριστιανισμός είναι παγκοσμιοποίηση και επί της εποχής της Ιχθυακής υπήρξε, έγινε εξουσία, παρόλη την άρνηση που είχε ο ιδρυτής του για αυτήν.
Διαμαρτύρονται οι περισσότεροι, με ανώνυμο προφίλ κρυμμένοι πίσω από ανωνυμία χρησιμοποιώντας παγκοσμιοποιημένα προϊόντα, όπως είναι το ίντερνετ υπολογιστής κινητά Windows Twitter και λοιπά.
Διαμαρτύρονται για την πίστη τους και ενώ ο χριστιανισμός είναι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα δεν έχουν το θάρρος αυτής της πίστης και της δημόσιας ομολογίας με όνομα επίθετο και φωτογραφία, χρησιμοποιώντας αυτή την πίστη ως πατριδοκαπηλία κρυμμένοι πίσω από αυτή την ανωνυμία. Μερικές φορές μάλιστα χρησιμοποιούν και αρχαιοελληνικά ονόματα κατά οξύμωρο σχήμα διαλαλώντας την πίστη τους στην Εβραϊκή Μυθολογία.

Σαν σήμερα γεννιέται το 1412 η Ιωάννα της Λωραίνης, Γαλλίδα ηρωίδα και αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καίγεται στην πυρά. Η ζωή και η βιογραφία της Ιωάννας είναι μία ζωντανή απόδειξη για το παράλογο του χριστιανισμού, την αντινόηση του και την μακιαβελική πολιτική του.
Τι είναι φώτιση;
τι είναι πνεύμα;
Πως φωτίζονται οι άνθρωποι;
Ο πεφωτισμένος Βούδας κάθισε κάτω από ένα δέντρο αποφασισμένος να φωτιστεί και τα κατάφερε.
Ο Νεύτων φωτισμένος επιστήμων κάτω από ένα δέντρο επίσης, μηλιάς, φωτίστηκε και βρήκε το νόμο της βαρύτητας.
Σήμερα οι άνθρωποι φωτίζονται από τον ηλεκτρισμό που είναι ένα ρεύμα ροή, ποταμός ελεύθερων ηλεκτρονίων που κινούνται από τον έναν πόλο της πηγής στον άλλον. Δεν μπορεί δηλαδή να υπάρξει ηλεκτρικό ρεύμα αν δεν υπάρχει διαφορά δυναμικού και αν δεν υπάρχει το σύν+ και πλην-, το αρσενικό και το θηλυκό. Με δύο αρσενικά ή με δύο θηλυκά δεν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και ενέργεια γιατί δεν έχουμε ροή ποταμό.

Πρεσβύτατον των όντων Θεός, αγέννητον γαρ και μήτε αρχήν έχον, μήτε τελετήν.
Θαλής ο Μιλήσιος, ιδρυτής του ηλεκτρισμού πριν την εποχή του προφήτη Μαλαχία
Αστραία

9 thoughts on “Ανθισμένος Γενάρης

  1. Ματθαίος
    Βίβλος γενέσεως Ἰησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ Δαυΐδ, υἱοῦ Ἀβραάμ.
    Η ενδυμασία του Ιωάννη
    Αὐτὸς δὲ ὁ Ἰωάννης εἶχε τὸ ἔνδυμα αὐτοῦ ἀπὸ τριχῶν καμήλου καὶ ζώνην δερματίνην περὶ τὴν ὀσφὺν αὐτοῦ, ἡ δὲ τροφὴ αὐτοῦ ἦν ἀκρίδες καὶ μέλι ἄγριον.
    εφορούσε ένδυμα από τρίχας καμήλου και δερματίνην ζώνην, γύρω από την μέσην του. Ετρωγε δε μόνον ακρίδας (από εκείνας, που κοπάδια ήρχοντο από την Αραβίαν και τας άλλας περιοχάς) και μέλι, το οποίον άγρια μελίσσια αποθήκευαν εις σχισμάς βράχων η κουφάλες δένδρων.

    Ποιον είχε πατέρα
    πατέρα ἔχομεν τὸν Ἀβραάμ· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι δύναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.

    Συνομιλία του Ιησού με τον διάβολο
    Τότε παραλαμβάνει αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν, καὶ ἵστησιν αὐτὸν ἐπὶ τὸ πτερύγιον τοῦ ἱεροῦ

    Ματθ. 4,5 Τοτε παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος και δια του αέρος τον φέρνει εις την αγίαν πόλιν, την Ιερουσαλήμ, και τον τοποθετεί στο άκρο της στέγης του ναού του Σολομώντος.
    και του τάζει την εξουσία
    Πάλιν παραλαμβάνει αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς ὄρος ὑψηλὸν λίαν καὶ δείκνυσιν αὐτῷ πάσας τὰς βασιλείας τοῦ κόσμου καὶ τὴν δόξαν αὐτῶν

    Ματθ. 4,8 Παλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος και δια του αέρος τον μεταφέρει εις ένα πανύψηλον όρος και από εκεί του δικνύει πανοραματικώς όλα τα βασίλεια του κόσμου, τα πλούτη, τα μεγαλεία και την άλλην δόξαν των.
    http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/KD/01.%20Math.htm

    Μου αρέσει!

  2. Σούδα ή Σουίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά λεξικά ή εγκυκλοπαίδειες το οποίο γράφτηκε τον 10ο αιώνα. Πιθανόν Σούδας ή Σουίδας να είναι το όνομα του συντάκτη του. Περιέχει 30.000 λήμματα, πολλά από τα οποία περιέχουν στοιχεία από πηγές που διαφορετικά θα είχαν χαθεί στον καιρό μας. Το λεξικό του είναι ένα από τα πολυτιμότερα έγγραφα για την ελληνική φιλολογία, την γραμματική, και τη λογοτεχνική ιστορία.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B1_(%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C)

    Μου αρέσει!

  3. Η εορτή των Θεοφανείων περικλείει και πολλές εκδηλώσεις που αποτελούν διαιώνιση αρχαίων (ελληνικών) εθίμων. Στην αντίληψη του Ελληνικού λαού τα Θεοφάνεια είναι «Μεγάλη γιορτή Θεότρομη». Για μερικές μάλιστα περιφέρειες της Μακεδονίας (Δυτικής) αποτελούν τη μεγαλύτερη γιορτή του έτους και κάθε καινούργιο ρούχο το «πρωτοφορούν στα Φώτα για να φωτιστεί».
    Αυτή ακριβώς η διαδικασία δεν αποτελεί παρά μόνο ακριβώς πιστή επιβίωση των αρχαίων δοξασιών. Οι αρχαίοι π.χ. Αθηναίοι είχαν τη τελετή (διαδικασία) των γνωστών «Πλυντηρίων» όπως την αποκαλούσαν κατά την οποία μετέφεραν «εν πομπή» στην ακτή του Φαλήρου το άγαλμα της Αθηνάς. Εκεί το έπλεναν με θαλασσινό νερό για να το καθαρίσουν από ρύπους και να ανανεωθούν οι ιερές δυνάμεις του αγάλματος.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1_(%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE)

    Μου αρέσει!

  4. Η Ιωάννα της Λωρραίνης ή Ζαν ντ’Αρκ[12] (Jeanne d’Arc, γνωστή και ως Παρθένος της Ορλεάνης, Ντομρεμύ, 6 Ιανουαρίου 1412 – Ρουέν, 30 Μαΐου 1431) ήταν Γαλλίδα χριστιανή η οποία τέθηκε επικεφαλής των γαλλικών στρατευμάτων στον Εκατονταετή Πόλεμο κατά των Άγγλων στη Γαλλία. Κατηγορήθηκε ως αιρετική αλλά εκτελέσθηκε με την κατηγορία ότι φορούσε αντρικά ρούχα σε ηλικία μόλις 19 ετών. 24 χρόνια μετά τον θάνατό της αθωώθηκε και αγιοποιήθηκε από την Καθολική Εκκλησία.

    Μου αρέσει!

  5. Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».
    Αποχωρώντας ο Μακαριώτατος πρόσθεσε πως βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ενώ υπογράμμισε: «όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!».

    Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ieronymos-i-ekklisia-etoimi-gia-ola-bgeite-tora-stis-paralies-kai-syntagma-kai-bgalte

    Μου αρέσει!

  6. Είναι, όμως, αμιγώς χριστιανική γιορτή τα Θεοφάνεια; Ασφαλώς και όχι. Όπως και όλες οι γιορτές της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού εν γένει έχουν την αντίστοιχη παγανιστική τους εορτή έτσι και η σημερινή προέρχεται από τα αρχαιοελληνικά «Πλυντήρια» ή «Καλλυντήρια».

    Τι ήταν στην Αρχαία Αθήνα
    https://www.newsbomb.com.cy/kypros/story/737761/apo-ta-kallyntiria-kai-ta-plyntiria-tis-arxaias-athinas-sta-xristianika-theofaneia

    Μου αρέσει!

  7. Την ώρα που η Ευρώπη παρατείνει το λοκντάουν, η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει να μην συναινέσει, λέει, στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την παρουσία πιστών στις εκκλησίες κατά την εορτή των Θεοφανίων. Πόθεν αρύεται τέτοιο δικαίωμα; Δεν είναι παράλληλη εξουσία, έστω και αν η ψηφοθηρία πολλών πολιτικών διαχρονικά, της έχει δώσει το δικαίωμα να το νομίζει.
    https://www.liberal.gr/apopsi/i-ekklisia-den-einai-parallili-exousia-oute-i-dimosia-ugeia-diko-tis-thema/346918

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε