Οι δίδυμοι πύργοι του Σάουρον

Θεός και Χρήμα, η δίδυμη αρπακτική εξουσία

Μην ανακατεύεσαι στις δουλειές των μάγων γιατί είναι ευαίσθητοι και θυμώνουν εύκολα. ΤΟΛΚΙΝ

Ο Σάουρον και ο Σάρουμαν το alter ego του είναι η σκοτεινή πλευρά της συνείδησης στην καταπληκτική αλληγορία μυθολογία του μύστη Τόλκιν.
Ποιος είναι ο Σάουρον και ποιος είναι ο Σάρουμαν
Ο Σάουρον είναι η αρχέγονη τυραννία που μοιράζει την εξουσία με τα δαχτυλίδια της δύναμης σε βασιλείς ιερατεία, τις θρησκείες του Σάρουμαν.
Το μάτι του Σάουρον, από το κυκλώπειο μάτι της Λεμουρίας, το μάτι του Ρα μέχρι το μάτι του Ώρου στη πυραμίδα του δολαρίου στον τροχό το μάτι του Λονδίνου και το μάτι του μεγάλου αδερφού κυκλοφορεί πλέον παντού και βλέπει τα πάντα.
Η εξουσία του Σάουρον είναι πρωτίστως χρηματο-πιστωτική σήμερα γιατί ελέγχει τις τράπεζες τα χρηματιστήρια και τις ύαινες πολυεθνικές.
Τα τείχη πάντοτε ψηλά από τα τείχη Βαβυλώνας μέχρι τα τείχη της Τροίας και οι ψηλοί πύργοι συνδέονται και με τις θρησκείες και με το χρήμα ΘΕΟ της εξουσίας.
Το χρήμα έχει τη μεταφυσική του εξήγηση όπως και η οι θρησκείες η κάθε θρησκεία
και μεταφυσική είναι η μετατροπή της ενέργειας σε ύλη γίνεται με διάφορους τρόπους μέσω δημιουργίας και μέσω κατασκευής.
Γιατί ο Σάουρον έχει δύο πύργους; Δίδυμοι πύργοι παντού σε όλη τη γη, στις ΗΠΑ στη Μαλαισία στη Μόσχα στο Κίεβο στην Φρανκφούρτη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στο Ισραήλ στην Βομβάη στην Σαγκάη. Οι ψηλότεροι είναι στη Μαλαισία της Πετρόνας.
Γιατί ο Σάουρον έχει και ελέγχει τις δίδυμες θέσεις και, της κυβέρνησης που διορίζει στα κράτη της υποταγής και την αντιπολίτευση, στο γνωστό παγιδευτικό δίπολο σχήμα της Σκύλλας και της Χάρυβδης.

Κάντο όπως ο Οδυσσέας και ο όμηρος του Σάρουμαν, Όλαριν Γκάνταλφ. Πέρασε ανάμεσα από τα δυο, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και των Μύθων της Αλληγορίας.

Αστραία

17 thoughts on “Οι δίδυμοι πύργοι του Σάουρον

  1. Οι ΗΠΑ παγιδεύτηκαν στα πλοκάμια της θεοσοφίας ενώ ξεκίνησαν αποστασιοποιημένες από τις θρησκευτικές ποσειδώνιες θεολογίες ενέδωσαν στις ανατολικές θρησκείες και άρχισαν να φλερτάρουν τα αρχέγονα όντα της Λεμουρίας. Οι άμυαλες Αμερικανίδες έτρεχαν στο Θιβέτ να προσκυνήσουν τους μεγάλους δασκάλους της Μογγολίας και οι Ινδοί Γκουρού ερχόταν στις ΗΠΑ για να αλώσουν για τις τελευταίες αντιστάσεις της λογικοφανίας ενώ οι αιρέσεις αλωνίζανε σαν τρελές αγελάδες τα ακαλλιέργητα χωράφια της ατλαντικής αυτοκρατορίας.
    Η ανακάλυψη του μαύρου ποσειδώνιου χρυσού του πετρελαίου το 1850 μαζί με την εμφάνιση του πλανήτη, τους έριξε βαθιά στην Ποσειδωνία ομίχλη με την ψευδαίσθηση του εύκολου κέρδους ενώ όλος ο πλανήτης θα υπέφερε από την μεγάλη οικολογική καταστροφή.

    Πώς παγίδεψε ο δράκος της Λεμουρίας τις ΗΠΑ της Ατλαντίδας

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Οι πύργοι Kharraqan (γνωστοί ως πύργοι Kharrakhan ή Kharaghan) είναι ένα ζευγάρι μαυσωλείων που χτίστηκαν το 1067 και το 1093, στην περιοχή Kharraqan του βόρειου Ιράν , κοντά στο Qazvin . Είναι αξιοσημείωτα ως πρώιμο παράδειγμα γεωμετρικής διακόσμησης, [1] πρώιμο παράδειγμα διπλών θόλων, [2] και ένας από τους παλαιότερους ταφικούς πύργους που εμφανίστηκαν στο Σελτζούκ Ιράν κατά τον 11ο αιώνα.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kharraqan_towers

    Μου αρέσει!

  3. Το Μάτι του Λονδίνου (αγγλ.: London Eye) είναι γιγαντιαία ρόδα (τροχός) στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο.[1] Η κατασκευή έχει ύψος 135 μέτρα και ο τροχός έχει διάμετρο 120 μέτρων.[2][3] Όταν άνοιξε για το κοινό το 2000 ήταν ο ψηλότερος τροχός του κόσμου.[4] Το ύψος του ξεπεράστηκε το 2006 από το Αστέρι του Ναντσάνγκ, ύψους 160 μέτρων
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%84%CE%B9_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9B%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

    Μου αρέσει!

  4. Η Πόλη των Πρωτευουσών (ρωσικά: Город Столиц , tr. Gorod Stolits ) είναι ένα συγκρότημα μικτής χρήσης που αποτελείται από δύο ουρανοξύστες και ένα κτίριο γραφείων που βρίσκεται στο οικόπεδο 9 στο Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο της Μόσχας στη Μόσχα , Ρωσία με συνολική έκταση 288.680 τετραγωνικών μέτρα (3.107.300 τετραγωνικά πόδια). Οι δύο ουρανοξύστες έχουν πάρει το όνομά τους από τις δύο ιστορικές πρωτεύουσες της Ρωσίας: τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη . Η κατασκευή του συγκροτήματος ξεκίνησε το 2005, με το κτίριο γραφείων να ολοκληρώθηκε το 2008 και τους δύο ουρανοξύστες να ολοκληρώθηκαν το 2009
    https://en.wikipedia.org/wiki/City_of_Capitals

    Μου αρέσει!

  5. Το Trump Towers Istanbul είναι δύο ενωμένοι πύργοι στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης , Τουρκία. Ο ένας από τους πύργους είναι πύργος γραφείων και ο άλλος πύργος κατοικιών, που αποτελείται από περισσότερες από 200 κατοικίες. [1] Το συγκρότημα διαθέτει επίσης ένα εμπορικό κέντρο με περίπου 80 καταστήματα και έναν πολυκινηματογράφο. Είναι οι πρώτοι Πύργοι Τραμπ που κατασκευάστηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο κατασκευαστής ακινήτων είναι ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Aydın Doğan , σε συνεργασία με τον Αμερικανό επιχειρηματία Donald Trump . Η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ παρευρέθηκε στην παρουσίαση τον Απρίλιο του 2012 με τον Ερντογάν . [2] Πολλές επιχειρήσεις με έδρα την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή καταλαμβάνουν το συγκρότημα.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Trump_Towers_Istanbul

    Μου αρέσει!

  6. Οι Δίδυμοι Πύργοι της Deutsche Bank , επίσης γνωστοί ως Κεντρικά Γραφεία της Deutsche Bank (γερμανικά: Zwillingstürme der Deutschen Bank ή Hauptverwaltung Deutsche Bank AG ), είναι ένα συγκρότημα ουρανοξύστων με δίδυμους πύργους στην περιοχή Westend-Süd της Φρανκφούρτης , στη Γερμανία . Και οι δύο πύργοι υψώνονται στα 155 μέτρα (509 πόδια) και χρησιμεύουν ως έδρα της Deutsche Bank , της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Bank_Twin_Towers

    Μου αρέσει!

  7. Το πολυλειτουργικό συγκρότημα Sky Towers είναι ένα κτίριο μικτής χρήσης που βρίσκεται επί του παρόντος σε αναμονή στο Κίεβο , την πρωτεύουσα της Ουκρανίας . Το έργο έχει σχεδιαστεί για να έχει δύο πύργους, που κυμαίνονται από 34 έως 47 ορόφους, και ένα διώροφο κτίριο τράπεζα
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sky_Towers_(Kyiv)

    Μου αρέσει!

    • Μετά την επανάσταση στην Ουκρανία η κατασκευή επιβραδύνθηκε ελαφρώς. Τον Μάρτιο το κτίριο είχε 23 ορόφους και ήταν ήδη ψηλότερο από 100 μέτρα. Στο τέλος του μήνα το κτίριο είχε ήδη 25 ορόφους. Μια γυάλινη πρόσοψη εγκαταστάθηκε στον Πύργο Β, οι πρώτες κυλιόμενες σκάλες τοποθετήθηκαν στο αίθριο . Τον Απρίλιο ξεκίνησε η εγκατάσταση γυαλιού και στους δύο πύργους. Στο τέλος του μήνα ξεκίνησε η κατασκευή του αίθριου, ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Τον επόμενο μήνα υπήρχαν έτοιμοι 27 όροφοι και η εγκατάσταση γυαλιού ήταν σε εξέλιξη. Τον επόμενο μήνα η κατασκευή νέων ορόφων σταμάτησε, αλλά η εγκατάσταση γυαλιού επιταχύνθηκε. Τον Ιούλιο-Αύγουστο σχεδόν στο μισό του κτιρίου είχε ήδη τοποθετηθεί τζάμι.

      2 Αυγούστου 2015 Ο Όμιλος KDD, ο κατασκευαστής του κτιρίου, χρεοκόπησε, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει όλα τα χρέη προς την Ukreximbank . [9] Για τον υπόλοιπο χρόνο οι εργασίες συνεχίστηκαν μόνο στην πρόσοψη και πήγαιναν πολύ αργά. Στις 13 Ιανουαρίου 2016 ξεκίνησαν οι εργασίες αποσυναρμολόγησης ενός από τους γερανούς. Μέχρι τον Φεβρουάριο αφαιρέθηκαν και οι δύο γερανοί και η κατασκευή τέθηκε σε αναμονή.

      Από το 2017 υπήρχαν σχέδια να εγκατασταθεί όλη η διοίκηση της πόλης του Κιέβου σε ένα κτίριο και οι Sky Towers ήταν μια από τις παραλλαγές. Το 2018, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Επενδύσεων του Κιέβου, Oleh Mistiuk, δήλωσε ότι έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του κτιρίου και χρειάζονται μια σύμβαση από την κυβέρνηση. [10] Ωστόσο, αυτά τα σχέδια δεν προχώρησαν περαιτέρω.

      Το 2021 η Ukreximbank αποφάσισε να πουλήσει τους Sky Towers από δημοπρασία για 7 δισεκατομμύρια ₴.

      Μου αρέσει!

    • Στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 συνελήφθησαν παράνομοι εργαζόμενοι από την Τουρκία , το Ουζμπεκιστάν , το Κιργιστάν και το Καζακστάν που κατασκεύαζαν τον ουρανοξύστη

      Μου αρέσει!

  8. Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Κολόμπο Σρι Λάγκα
    Το κτίριο που ήταν υπό κατασκευή, υπέστη ζημιές τον Ιανουάριο του 1996 ως αποτέλεσμα της επίθεσης αυτοκτονίας LTTE στην Κεντρική Τράπεζα , η οποία σκότωσε 91 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 1.400
    https://en.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center_Colombo

    Μου αρέσει!

  9. Παράθεμα: Η πτώση του Σάουρον | Σε Α΄ Ενικό

Σχολιάστε