Ο εξαφανισμένος κ. Νουρσουλτάν

Έκπτωτοι ηγέτες λαός και….. Κολωνάκι
Πού βρίσκεται ο ηγέτης του έθνους του Καζακστάν και εμπνευστής της Αστάνα Νουρσουλτάν
το κέντρο της πανθρησκείας σύμφωνα με τα σχέδια της θεοσοφίας ;

Ο Νουρλουστάν Ναζαρμπάγιεφ γεννημένος στις 6 Ιούλιος 1940 στον Καζακστάν υπηρέτησε ως ο πρώτος Πρόεδρος , στην εξουσία από τις 24 Απριλίου 1990 μέχρι την επίσημη παραίτησή του στις 20 Μαρτίου 2019, και ως Πρόεδρος του Συμβούλιο Ασφαλείας του Καζακστάν από τις 21 Αυγούστου 1991 έως τις 5 Ιανουαρίου 2022, με τον τίτλο Elbasy (που σημαίνει «Ηγέτης του Έθνους») από τις 14 Ιουνίου 2010.
Ήταν ένας από τους μακροβιότερους βασιλικούς ηγέτες στον κόσμο, έχοντας ηγηθεί του Καζακστάν για σχεδόν τρεις δεκαετίες, εξαιρουμένης της προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά το τέλος της προεδρίας του. Ονομάστηκε Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΣΣΔ του Καζακστάν το 1989 και εξελέγη πρώτος πρόεδρος του έθνους λίγο πριν την ανεξαρτησία του από τη Σοβιετική Ένωση .

Το 1962, ενώ εργαζόταν ως εργάτης σε εργοστάσιο χάλυβα, ο Nazarbayev εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (CPSU), όπου ήταν εξέχον μέλος της Komsomol και εργάτης πλήρους απασχόλησης για το κόμμα. Από το 1984, ο Ναζαρμπάγιεφ ήταν Πρωθυπουργός της ΣΣΔ του Καζακστάν. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διορίστηκε ως Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν (QKP), η πιο ισχυρή θέση το 1989. Τον Απρίλιο του 1990 , ο Ναζαρμπάγιεφ διορίστηκε πρώτος πρόεδρος του Καζακστάν από το Ανώτατο Σοβιέτ . Από εκεί, υποστήριξε τον Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν ενάντια στην απόπειρα πραξικοπήματος τον Αύγουστο του 1991 από τους σοβιετικούς σκληροπυρηνικούς.

Στη συνέχεια , η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε μετά την αποτυχία του σοβιετικού πραξικοπήματος του 1991 , αν και ο Ναζαρμπάγιεφ έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία εισάγοντας το Καζακστάν στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και τελικά στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EEU).
Ο Ναζαρμπάγιεφ γεννήθηκε στο Τσεμολγκάν , μια αγροτική πόλη κοντά στο Αλμάτι , όταν το Καζακστάν ήταν μια από τις δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης. Ο πατέρας του Ábish ήταν ένας φτωχός εργάτης που εργαζόταν για μια πλούσια ντόπια οικογένεια έως ότου η σοβιετική κυριαρχία κατάσχεσε τη γεωργική γη της οικογένειας τη δεκαετία του 1930 κατά τη διάρκεια της πολιτικής κολεκτιβοποίησης του Ιωσήφ Στάλιν . Μετά από αυτό, ο πατέρας του πήγε την οικογένεια στα βουνά για να ζήσει μια νομαδική ύπαρξη. Η θρησκευτική παράδοση της οικογένειάς του ήταν το σουνιτικό Ισλάμ
Ο Ναζαρμπάγιεφ, μαζί με δεκαεπτά αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Φελίπε ΣΤ’ της Ισπανίας και ηγέτες των χωρών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης , που αποτελούνται από Ρωσία, Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Πακιστάν και Ινδία, συμμετείχαν η τελετή έναρξης της Expo 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα. Υπολογίζεται ότι 3,86 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τον χώρο με τον Nazarbayev στην τελετή λήξης στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 να τον αποκαλούν ως «τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Καζακστάν από την ανεξαρτησία του.»
Καταγγελίες για διαφθορά
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ναζαρμπάγιεφ, ένας αυξανόμενος αριθμός κατηγοριών για διαφθορά και ευνοιοκρατία έχουν στραφεί εναντίον του Ναζαρμπάγιεφ και του κύκλου του. Οι επικριτές λένε ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει φτάσει να μοιάζει με σύστημα φυλών.

Σύμφωνα με το The New Yorker , το 1999 Ελβετοί τραπεζικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν 85.000.000 δολάρια σε έναν λογαριασμό που προφανώς ανήκε στον Nazarbayev,τα χρήματα, που προορίζονταν για το ταμείο του Καζακστάν, είχαν εν μέρει μεταφερθεί μέσω λογαριασμών που συνδέονται με τον Τζέιμς Γκίφεν . Στη συνέχεια, ο Nazarbayev πίεσε επιτυχώς για ένα κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο που του χορηγούσε νομική ασυλία, καθώς και ένα άλλο που είχε σχεδιαστεί για να νομιμοποιήσει το ξέπλυμα χρήματος, εξοργίζοντας περαιτέρω τους επικριτές. Όταν η αντιπολιτευτική εφημερίδα του Καζακστάν Respublika ανέφερε το 2002 ότι ο Ναζαρμπάγιεφ είχε κρύψει κρυφά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 1.000.000.000 δολάρια από κρατικά έσοδα από πετρέλαιο σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας, το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός σκύλου αφέθηκε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, με μια προειδοποίηση που έγραφε «Δεν θα υπάρξει επόμενη φορά «. Το κεφάλι του σκύλου βρέθηκε αργότερα έξω από το διαμέρισμα της συντάκτριας Irina Petrushova , με μια προειδοποίηση που έγραφε «Δεν θα υπάρξει τελευταία φορά». Η εφημερίδα βομβαρδίστηκε επίσης.

Τον Μάιο του 2007, το Κοινοβούλιο του Καζακστάν ενέκρινε μια συνταγματική τροποποίηση που θα επέτρεπε στον Ναζαρμπάγιεφ να διεκδικήσει επανεκλογή όσες φορές επιθυμεί. Αυτή η τροπολογία ισχύει ειδικά και μόνο για τον Ναζαρμπάγιεφ, καθώς αναφέρει ότι ο πρώτος πρόεδρος δεν θα έχει όρια στο πόσες φορές μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, αλλά οι επόμενοι πρόεδροι θα περιοριστούν σε πενταετή θητεία
Τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση του Radio Free Europe/Radio Liberty , εντοπίστηκαν τουλάχιστον 785 εκατομμύρια δολάρια σε αγορές ακινήτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που έγιναν από τα μέλη της οικογένειας του Nazarbaev και τα πεθερικά τους σε έξι χώρες σε διάστημα 20 ετών. . Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει μια χούφτα ακίνητα που έκτοτε πουλήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες που αγόρασε ο αδερφός του Nazarbaev, Bolat. Δεν περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο ισπανικό κτήμα που ανήκει στον Kulibaev, για το οποίο δεν βρέθηκε τιμή αγοράς.
Το 1994, ο Ναζαρμπάγιεφ πρότεινε την ιδέα της δημιουργίας μιας «Ευρασιατικής Ένωσης» κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας .Στις 29 Μαΐου 2014, μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Aleksandr Lukashenko , ο Ναζαρμπάγιεφ υπέγραψε την ιδρυτική συνθήκη της Ευρασιατικής Ένωσης (ΕΕΕ) στην Αστάνα, ανοίγοντας το δρόμο για τη μετάβαση από τα σημερινά έθιμα. ένωση με την πλήρη ΕΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2015. Ο Ναζαρμπάγιεφ διορίστηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου τον Μάιο του 2019.
Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ προσδιορίζεται ως μουσουλμάνος . Ως ευσεβής, ο Nazarbayev έχει περιγράψει την πνευματικότητά του ως βασισμένη στα λόγια του Abai Qunanbaiuly , ενός Καζακστάν ποιητή του οποίου η φιλοσοφία βασίζεται σε ένα φωτισμένο Ισλάμ . Σύμφωνα με τον Nazarbayev, τα «Λόγια της Σοφίας» του Abai τον βοήθησαν στην προσπάθεια να οικοδομήσει ένα σύγχρονο Καζακστάν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης
Ο ευσεβής Ναζαρμπάγιεφ πρότεινε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός φόρουμ παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών στην Αστάνα . Νωρίτερα, οι διοργανωτές παρόμοιων εκδηλώσεων ήταν μόνο εκπρόσωποι κορυφαίων θρησκειών και δογμάτων. Μεταξύ άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων που στόχευαν στην καθιέρωση διαθρησκευτικού διαλόγου ήταν οι συναντήσεις εκπροσώπων των παγκόσμιων θρησκειών και δογμάτων που πραγματοποιήθηκαν στην Ασίζη της Ιταλίας τον Οκτώβριο του 1986 και τον Ιανουάριο του 2002. Το πρώτο Συνέδριο Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών που συγκεντρώθηκε το 2003 επέτρεψε στους ηγέτες όλων των μεγάλων θρησκειών να αναπτύξουν προοπτικές αμοιβαίας συνεργασίας.

Ο Ναζαρμπάγιεφ υποστήριξε αρχικά αντιθρησκευτικές απόψεις κατά τη σοβιετική εποχή. Αργότερα έκανε προσπάθειες να υποστηρίξει τη μουσουλμανική κληρονομιά εκτελώντας το προσκύνημα Χατζ , και υποστηρίζοντας τις ανακαινίσεις τζαμιών.

Υπό την ηγεσία του Nazarbayev, το Καζακστάν θέσπισε ορισμένους βαθμούς πολυπολιτισμικότητας προκειμένου να διατηρήσει και να προσελκύσει ταλέντα από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες μεταξύ των πολιτών του, ακόμη και από έθνη που αναπτύσσουν δεσμούς συνεργασίας με τη χώρα, προκειμένου να συντονίσει το ανθρώπινο δυναμικό στο κράτος -Καθοδηγούμενη πορεία οικονομικής συμμετοχής στην παγκόσμια αγορά. Αυτή η αρχή της ηγεσίας του Καζακστάν της χάρισε το όνομα «Σιγκαπούρη των Στεπών».
Με την Κίνα

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Καζακστάν και της Κίνας δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 1992, με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Πενγκ να επισκέπτεται τη χώρα τον Απρίλιο του 1994 όπου συναντήθηκε με τον Ναζαρμπάγιεφ. Από εκεί, και τα δύο έθνη υπέγραψαν συμφωνία για τα σύνορα στις 26 Απριλίου και αργότερα κατά τη δεύτερη επίσκεψη του Πενγκ στο Αλμάτι , μια πρόσθετη συμφωνία για τα σύνορα μεταξύ δύο χωρών υπογράφηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1997.

Τον Δεκέμβριο του 2002, κατά την επίσκεψη του Ναζαρμπάγιεφ στην Κίνα, υπογράφηκε συμφωνία «Για την καλή γειτονία, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ Κίνας και Καζακστάν» και «Για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του αυτονομισμού και του εξτρεμισμού».

Τον Μάιο του 2004, υπογράφηκαν συνολικά δέκα συμφωνίες εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας που περιελάμβαναν έναν μεγάλο αγωγό πετρελαίου Atasu-Alashankou που θα συνέδεε το δυτικό Καζακστάν και την Κίνα με τον John CK Daly από το Ίδρυμα Jamestown, περιγράφοντάς τον ως «συμβολικό σύνδεσμο μεταξύ δύο Οι ανερχόμενες δυνάμεις του 21ου αιώνα, η ένωση ενός παραγωγού που αναπτύσσεται με έναν καταναλωτή που ξεπλένει τα μετρητά». Η κατασκευή του έργου επέκτασης ολοκληρώθηκε πλήρως το 2009.

Μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων μετά από μια ξαφνική απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, ο Πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Mangystau και το Almaty, με ισχύ από τις 5 Ιανουαρίου 2022. Το υπουργικό συμβούλιο Mamin παραιτήθηκε την ίδια ημέρα. Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, ο Τοκάγιεφ ανακοίνωσε την παραίτηση του Ναζαρμπάγιεφ από το Συμβούλιο Ασφαλείας . Ερωτήματα σχετικά με το πού βρισκόταν ο Ναζαρμπάγιεφ προέκυψαν καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν ο κύριος στόχος στην αναταραχή με συνθήματα κατά του Ναζαρμπάγιεφ που ψάλλονταν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μαζί με βανδαλισμούς και κατεδαφίσεις μνημείων και ονομάτων οδών που ήταν αφιερωμένα σε αυτόν.

Οι φήμες για τη φυγή του Ναζαρμπάγιεφ από το Καζακστάν αναφέρθηκαν από τον αρχισυντάκτη της Echo of Moscow , Alexei Venediktov, υποστηρίζοντας ότι ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα για απροσδιόριστη μεταχείριση, επικαλούμενος τον εσωτερικό διπλωματικό κύκλο. Τα Κιργιζιστά μέσα ανέφεραν ότι ένα ιδιωτικό τζετ που ανήκε στην οικογένεια του Ναζαρμπάγιεφ φέρεται να έφτασε στην πρωτεύουσα του Μπισκέκ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς επίσημη επιβεβαίωση. Ενώ η πρεσβεία του Καζακστάν στα ΗΑΕ διέψευσε αναφορές για την παρουσία του στη χώρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου Aidos Ükıbai στο Twitter του απέρριψε ισχυρισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ο Nazarbayev βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Νουρ-Σουλτάν και ότι είχε μείνει στη χώρα όλη την ώρα. Από εκεί, ο Ükıbai δήλωσε ότι ο Nazarbayev «πραγματοποιεί μια σειρά από συμβουλευτικές συναντήσεις» και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Πρόεδρο Tokayev, τον οποίο προέτρεψε όλους να συσπειρωθούν μαζί «για να ξεπεραστούν οι τρέχουσες προκλήσεις και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα» του Καζακστάν.

Στις 18 Ιανουαρίου 2022, ο Ναζαρμπάγιεφ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε βίντεο μετά την αναταραχή, αποκαλώντας τα γεγονότα «τραγωδία» που «έγινε μάθημα για όλους μας».
«Έξω ο γέρος»
Έλεγαν οι διαδηλωτές απτόητοι την επίδειξη δύναμης, φωνάζοντας ένα περίεργο σύνθημα για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στην κατάσταση στο Καζακστάν, εδώ και δεκαετίες, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την ανεξαρτησία της χώρας: «Shal ket»- ή «Γέρο, έξω!», είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών. Ποιος είναι ο «Γέρος»; Ο ντε φάκτο αυταρχικός ηγέτης του Καζακστάν εδώ και 30 χρόνια, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Η λαϊκή οργή για τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα, στράφηκε πλέον προς τον ίδιο τον Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος φαινόταν ανέγγιχτος.
Σε αντάλλαγμα, διάφορες διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες βοήθησαν τη νέα νομενκλατούρα του Καζακστάν να επενδύσει την περιουσία της σε επαύλεις του Λονδίνου και σαλέ στις Ελβετικές Άλπεις. Λέγεται ότι η κόρη και ο εγγονός του Ναζαρμπάγιεφ έχουν ιδιοκτησία,ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών στο Λονδίνο .

Στα «αυτοκρατορικά» όνειρα του Ναζαρμπάγιεφ ήταν και η δημιουργία της νέας πρωτεύουσας της χώρας-του Νουρσουλτάν-όπως ονομάστηκε προς τιμήν του η πρωτεύουσα Αστάνα, τον Μάρτιο του 2019. Προσέλαβε δεκάδες δυτικούς αρχιτέκτονες και πολεοδόμους και έχτισε ένα…Μανχάταν στην καρδιά της στέπας. Με εκατοντάδες ουρανοξύστες και τεράστιους δρόμους, με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο, ακριβώς στη μέση της διαδρομής από την Ευρώπη στην Κίνα.

Πέρυσι, πλήρωσε μάλιστα αδρά τον διάσημο σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν για να φτιάξει ένα «αγιογραφικό» κινηματογραφικό πορτρέτο για την εποχή του Ναζαρμπάγιεφ, με τίτλο: «Qazaq: History of the Golden Man». Για τον λόγο αυτό μάλιστα, στήθηκαν πολλά αγάλματα του Ναζαρμπάγιεφ σε όλη τη χώρα.

Περιουσία και αθανασία

Το 2010, ο Ναζαρμπάγιεφ έκλεψε την παράσταση μάλιστα στο διεθνές τζετ σετ, στρατολογώντας ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «ελιξίριο» που θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή του. Τελικά, ο Καζάκος ηγέτης, αποδέχτηκε το αναπόφευκτο της διαδικασίας γήρανσης του ανθρώπου και ανακοίνωσε το 2019 την παραίτησή του από την ηγεσία της χώρας. Διορίζοντας μεν στη θέση του τον σημερινό πρόεδρο Τοκάγιεφ, αλλά ουσιαστικά κρατώντας από το παρασκήνιο το τιμόνι της χώρας ως επικεφαλής του πανίσχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας. Διατήρησε μάλιστα τον τίτλο του «Elbasy»-του «ηγέτη του έθνους»
Πού βρίσκεται ο ηγέτης του έθνους του Καζακστάν και ιδρυτής της Αστάνα Νουρσουλτάν πανθρησκείας εξαφανισμένος λίγες μέρες πριν από την εισβολή του κολλητού φίλου του, του Πούτιν στην Ουκρανία και γιατί;

Ιδού η απορία για την σύγχρονη ιστορία

Αστραία

16 thoughts on “Ο εξαφανισμένος κ. Νουρσουλτάν

  1. Το πρωταρχικό ένστικτο, που υπάρχει στο βάθος όλων των σκέψεων κι όλων των πράξεων του ανθρώπου και που κυριαρχεί σ’ ολόκληρη τη ζωή του, είναι η αισιοδοξία. Μαξ Νορντάου
    Ας είμαστε αισιόδοξοι!

    Τα κατά συνθήκη ψεύδη του σιωνισμού και του αντισημιτισμού

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Τουρκία
    Οι πρώτες επίσημες διπλωματικές επαφές δημιουργήθηκαν με την Τουρκία καθώς το Καζακστάν βρισκόταν υπό τη Σοβιετική Ένωση. Τον Μάρτιο του 1991, ο Τούρκος Πρόεδρος Turgut Özal επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Alma-Ata όπου συναντήθηκε με τον Nazarbayev καθώς και τα δύο μέρη συζήτησαν θέματα σχετικά με τη δημιουργία και την επέκταση της συνεργασίας σε εμπορικούς, οικονομικούς, επιστημονικούς, τεχνικούς και πολιτιστικούς τομείς. [198] Από εκεί, υπογράφηκε Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Καζακστάν ΣΣΔ και της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθιστώντας την την πρώτη διεθνή συνθήκη για το Καζακστάν. [198] Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Ναζαρμπάγιεφ επισκέφθηκε την Άγκυρα όπου υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης. [198]

    Μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Καζακστάν από τη Σοβιετική Ένωση στις 16 Δεκεμβρίου 1991, η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το νέο κυρίαρχο Καζακστάν. [199] Ο Ναζαρμπάγιεφ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα τον Οκτώβριο του 1992 για να αναλογήσει το άνοιγμα της πρεσβείας του Καζακστάν στην πρωτεύουσα. [199] Παρά τις σχέσεις μεταξύ δύο κρατών που απογειώθηκαν, ο Nazarbayev κατά τη διάρκεια της Πρώτης Τουρκόφωνων Κρατών Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αντιτάχθηκε στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Özal στην προσπάθεια να ενώσει όλες τις τουρκόφωνες περιοχές σε ένα έθνος. [200]

    Στον απόηχο της τουρκικής απόπειρας πραξικοπήματος του 2016 , ο Ναζαρμπάγιεφ υποσχέθηκε να εκδώσει όλα τα άτομα που εργάζονταν σε λυκεία που είχαν «δεσμούς με την τρομοκρατία» με το κίνημα Γκιουλέν πραγματοποιώντας κοινή επιθεώρηση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο Καζακστάν. [201]

    Από το 1992, το εμπόριο μεταξύ του Καζακστάν και της Τουρκίας ανήλθε συνολικά σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, φθάνοντας τα 3,5 δισεκατομμύρια στο αποκορύφωμά του το 2012 και παραμένοντας στάσιμο από εκεί. [202] Κατά τη συνάντηση του Ναζαρμπάγιεφ με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 2018, και οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την προθυμία τους να αυξήσουν τις συναλλαγές στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια με 10 δισεκατομμύρια μακροπρόθεσμα
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nursultan_Nazarbayev

    Μου αρέσει!

    • Τα βραβεία του «δημοκράτη» προέδρου …… από διάφορες «δημοκρατικές χώρες»

      Αφγανιστάν :
      Μετάλλιο Ghazi Amanullah Khan (Αφγανιστάν) – ribbon bar.pngΑποδέκτης του βραβείου Amir Amanullah Khan [278]
      Αυστρία :
      AUT Honor for Services to the Republic of Austria – 1st Class BAR.pngΜεγάλο Αστέρι του Τίμιου Παράσημου για τις Υπηρεσίες στη Δημοκρατία της Αυστρίας
      Αζερμπαϊτζάν :
      AZ Heydar Aliyev Order ribbon.png Τάγμα Heydar Aliyev [279]
      Λευκορωσία :
      Παραγγελία φιλία λαών rib.pngΠαραλήπτης του Τάγματος της Φιλίας των Λαών [280] [281]
      Βέλγιο :
      Grand Crest Ordre de Leopold.pngGrand Cordon του Τάγματος του Λεοπόλδου
      Κίνα :
      Διακόσμηση χωρίς κορδέλα – en.svgΠαραλήπτης του Τάγματος της Φιλίας (28 Απριλίου 2019) [282] [283]
      Κροατία :
      Κορδέλα διαταγής του βασιλιά Tomislav.pngΜεγαλόσταυρος του Μεγάλου Τάγματος του Βασιλιά Τόμισλαβ
      Αίγυπτος :
      EGY Order of the Nile – Grand Cordon BAR.pngGrand Cordon του Τάγματος του Νείλου
      Εσθονία :
      EST Τάγμα του Σταυρού της Terra Mariana – 1ης Τάξης BAR.pngΑ’ Τάξεως με Γιακά του Τάγματος του Σταυρού της Terra Mariana
      Φινλανδία :
      FIN Τάγμα Μεγαλόσταυρου Λευκού Ρόδου BAR.pngΜεγαλόσταυρος με Γιακά του Τάγματος του Λευκού Ρόδου της Φινλανδίας [284]
      FIN Order of the Lion of Finland 1Class BAR.pngΔιοικητής Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Λιονταριού της Φινλανδίας
      Γαλλία :
      Legion Honneur GC ribbon.svgΜεγαλόσταυρος του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής
      Ελλάδα :
      GRE Order Redeemer 1Class.pngΜεγαλόσταυρος του Τάγματος του Λυτρωτή
      Ουγγαρία :
      HUN Order of Merit of the Hungarian Rep (civ) 1class Collar BAR.svgΜεγαλόσταυρος με Πρόεδρο του Τάγματος της Αξίας της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας
      Ιταλία :
      ITA OMRI 2001 GC-GCord BAR.svgΙππότης Μεγαλόσταυρος με Γιακά του Τάγματος της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας
      Ιαπωνία :
      JPN Daikun’i kikkasho BAR.svgGrand Cordon του Τάγματος του Χρυσάνθεμου [285]
      Κιργιζιστάν :
      KRG Order Manas.pngΧρυσό Τάγμα προς τιμήν της 1000ης επετείου του Manas [286]
      Λετονία :
      LVA Order of the Three Stars – Commander BAR.pngΔιοικητής Μεγαλόσταυρος με Αλυσίδα του Τάγματος των Τριών Αστέρων [287]
      Λιθουανία :
      LTU Order of Vytautas the Great – Grand Cross BAR.pngΜεγαλόσταυρος του Τάγματος του Βυτάουτα του Μεγάλου (5 Μαΐου 2000) [288]
      Λουξεμβούργο :
      Ordre de la couronne de Chene GC ribbon.svgΜεγαλόσταυρος του Τάγματος του Στέμματος Δρυς
      Μονακό :
      MCO Order of Saint-Charles – Grand Cross BAR.pngΜεγαλόσταυρος του Τάγματος του Αγίου Καρόλου [289]
      Πολωνία :
      Παραγγελία POL Orła Białego BAR.svgΙππότης του Τάγματος του Λευκού Αετού
      Κατάρ :
      Τάγμα της Ανεξαρτησίας (Κατάρ) – ribbon bar.gifΚολάρο του Τάγματος της Ανεξαρτησίας
      Ρουμανία :
      Κορδέλα Star of Romania.PNGΚολάρο του Τάγματος του Άστρου της Ρουμανίας
      Σερβία :
      Τάγμα της Δημοκρατίας της Σερβίας – 1η Τάξη – ribbon bar.pngΠρώτη Τάξη του Τάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας [290] [291]
      Σλοβακία :
      SVK Rad Bieleho Dvojkriza 1 tryy BAR.svgΠρώτη Τάξη του Τάγματος του Λευκού Διπλού Σταυρού (2007) [292]
      Νότια Κορέα :
      Μεγάλο Τάγμα Mugunghwa (Νότια Κορέα) – ribbon bar.gifΠαραλήπτης του Μεγάλου Τάγματος της Μουγκούνγκουα
      Ισπανία :
      Τάγμα της Ισαβέλλας της Καθολικής – Sash of Collar.svgΙππότης του Κολάρου του Τάγματος της Καθολικής Ισαβέλλας (23 Ιουνίου 2017) [293]
      Τατζικιστάν :
      Παραγγελία Ismoili Somoni Rib.pngΠαραλήπτης του Τάγματος της Ισμούλης Σομώνης
      Τουρκία :
      Διαταγή του Κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας.pngΠρώτη Τάξη του Τάγματος του Κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας (22 Οκτωβρίου 2009) [294]
      Ουκρανία :
      Τάγμα Ελευθερίας της Ουκρανίας.pngΜέλος του Τάγματος της Ελευθερίας
      Τάγμα του Πρίγκιπα Γιαροσλάβ του Σοφού 1ης 2ης και 3ης Τάξης της Ουκρανίας.pngΠρώτη Τάξη του Τάγματος του Πρίγκιπα Γιαροσλάβ του Σοφού
      Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα :
      Παραγγελία Zayed rib.pngΚολάρο του Τάγματος του Zayed
      Ηνωμένο Βασίλειο :
      Παραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο St-Michael St-George ribbon.svgΕπίτιμος Ιππότης Μεγαλόσταυρος του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου
      Ουζμπεκιστάν :
      Χρυσό Μετάλλιο Ουζμπεκιστάν.gifΠαραλήπτης του Χρυσού Μεταλλίου του Ουζμπεκιστάν

      Μου αρέσει!

  3. Υπό την καθοδήγηση του Ναζαρμπάγιεφ, το Καζακστάν ξεκίνησε μάλιστα μια πορεία προσέγγισης με την Τουρκία, για να αντιμετωπίσει την επιρροή των ισχυρών Ρώσων και Κινέζων γειτόνων. Το Καζακστάν προσχώρησε μάλιστα στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΕΤ), που προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να συγκροτήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, συσπειρώνοντας πέντε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο. Οι χώρες αυτές έχουν μεγάλη γλωσσική και πολιτιστική εγγύτητα με την Τουρκία και οι πληθυσμοί τους ασπάζονται, στην πλειονότητά τους, τη μουσουλμανική θρησκεία.

    «Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών την πιο σημαντική πολιτιστική και ανθρωπιστική ένωση του 21ου αιώνα» , δήλωσε ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ Τοκάγιεφ ,στη σύνοδο κορυφής του OET τον Μάρτιο 2021. «Στο μέλλον, η οικονομική συμμαχία σίγουρα θα μετατραπεί σε πολιτική και στρατιωτική», λέει ο Καζάκος πολιτικός επιστήμονας Ντοσιμ Σατπάγιεφ. «Η Τουρκία έχει αποδειχθεί βασικός παίκτης στη σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020 και έχει μεγάλη δύναμη στην περιοχή, σε μια εποχή που όλα περιστρέφονται γύρω από δύο πράγματα: την οικονομία και την ασφάλεια»,προσθέτει.

    Ηδη,η «παντουρκική συμμαχία»σχεδιάζει να υιοθετήσει μια δομή ταχείας επέμβασης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, λειτουργώντας με στρατιωτικά μέσα.

    Το 2021, το Καζακστάν απέκτησε μάλιστα drones και τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία, χώρα του ΝΑΤΟ. Στις 7 Δεκεμβρίου 2021, το υπουργείο Άμυνας του Καζακστάν ανανέωσε μια πενταετή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    https://www.naftemporiki.gr/story/1819124/kazakstan-telos-epoxis-nazarmpagief-kaio-rolos-rosias-kinas-kaitourkias?fbclid=IwAR1EW8y4HPxk897xAgke59bjQClvTqZHkB3Xi1iZMn_byMVN-0-7vWdDtB8

    Μου αρέσει!

    • Όλα αυτά ανησυχούν φυσικά τη Μόσχα, που στηρίζει όλο το διαστημικό της πρόγραμμα στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, ενώ φοβάται ταυτόχρονα και μια «νέα Ουκρανία». Ανησυχεί και το Πεκίνο όμως,καθώς το Καζακστάν μετέχει στην κινεζική πρωτοβουλία “One Belt One Road” και είναι βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ο σημερινός πρόεδρος του Καζακστάν Τοκάγιεφ θεωρείται φίλος του Πεκίνου, μιλάει άπταιστα μανδαρινικά κινέζικα καθώς σπούδασε στην Κίνα και είχε διατελέσει και Πρεσβευτής της Σοβιετικής Ένωσης στο Πεκίνο.

      Μου αρέσει!

  4. Είναι ένα ερώτημα που τίθεται με αυξανόμενο επείγοντα χαρακτήρα από τις υπηρεσίες πληροφοριών, τις πολυεθνικές εταιρείες και τους περισσότερους πολίτες του Καζακστάν: πού είναι ο Nursultan Nazarbayev ;

    Ο ηγέτης του Καζακστάν από το 1991 έως το 2019, ο Ναζαρμπάγιεφ ήταν εδώ και πολύ καιρό ο διαιτητής όλων των επιχειρηματικών και πολιτικών αποφάσεων στο έθνος της κεντρικής Ασίας και ο προμηθευτής μιας συνολικής λατρείας προσωπικότητας. Το 2019, επέλεξε διάδοχο, τον Kassym-Jomart Tokayev, ενώ διατήρησε την εξουσία στα παρασκήνια. Η πρωτεύουσα, μαζί με το αεροδρόμιο και το κύριο πανεπιστήμιό της μετονομάστηκαν όλα προς τιμήν του.

    Αλλά από τότε που ξέσπασε η χειρότερη αναταραχή από την ανεξαρτησία στις αρχές του μήνα, ο Ναζαρμπάγιεφ ήταν σιωπηλός και απουσίαζε από την κοινή θέα. Τα επίσημα στοιχεία λένε ότι 225 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές και τις επακόλουθες καταστολές. Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος που προσωποποιούσε το Καζακστάν για τόσο καιρό απλά εξαφανίστηκε.
    https://www.theguardian.com/world/2022/jan/16/where-is-kazakhstans-former-longtime-leader-nursultan-nazarbayev?CMP=share_btn_fb&fbclid=IwAR2Q653njouL1cqPyQm5tGiVk4n-celkQoyk1vFv9IENJcyW8asBo5wwcZM

    Μου αρέσει!

  5. Οι επενδύσεις σε ακίνητα στο Λονδίνο του πρώην προέδρου του Καζακστάν, που φέρεται να έχει εγκαταλείψει τη χώρα, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατ. λίρες
    https://www.protothema.gr/world/article/1199217/kazakstan-o-agnooumenos-nazarbagief-kai-suggeneis-tou-ehoun-agorasei-to-miso-londino/

    Μου αρέσει!

  6. Βουλή των Θρησκειών του Κόσμου
    Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις που αναφέρονται ως Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου , με την πρώτη να είναι το Παγκόσμιο Κοινοβούλιο των Θρησκειών του 1893, που ήταν μια προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκόσμιου διαλόγου των θρησκειών. Το γεγονός γιορτάστηκε από μια άλλη διάσκεψη για την εκατονταετηρίδα του το 1993. Αυτό οδήγησε σε μια νέα σειρά διασκέψεων με τον επίσημο τίτλο Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου με τον ίδιο στόχο να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο διάλογο των θρησκειών.
    Το Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16-18 Οκτωβρίου 2021 στον απόηχο της πανδημίας COVID-19
    https://en.wikipedia.org/wiki/Parliament_of_the_World%27s_Religions

    Αρέσει σε 1 άτομο

  7. ΑΣΤΑΝΑ – Ογδόντα δύο αντιπροσωπείες από 46 χώρες που εκπροσωπούν τις θρησκείες του κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Αστάνα στις 10-11 Οκτωβρίου 2018 για το Έκτο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

    Το Συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί με θέμα «Θρησκευτικοί ηγέτες για έναν ασφαλή κόσμο» και θα περιλαμβάνει την τρίτη σύνοδο του Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών του.

    Θρησκευτικοί ηγέτες, θρησκευτικές οργανώσεις και πολιτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να συζητήσουν τέσσερα θέματα:

    – Το μανιφέστο «Ο κόσμος. Ο 21ος αιώνας ως «έννοια παγκόσμιας ασφάλειας».

    – Οι θρησκείες στην μεταβαλλόμενη γεωπολιτική: νέες ευκαιρίες για την εδραίωση της ανθρωπότητας.

    – Θρησκεία και παγκοσμιοποίηση: προκλήσεις και απαντήσεις.

    – Θρησκευτικοί ηγέτες και πολιτικοί για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

    Το πρώτο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2003 με πρωτοβουλία του Προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

    Οι στόχοι του είναι να αναζητήσει καθολικές κατευθυντήριες γραμμές μεταξύ των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών και να αποτελέσει μια μόνιμη πλατφόρμα για διεθνή διαθρησκειακό διάλογο.

    Οι κύριες προτεραιότητες του συνεδρίου είναι η προώθηση της ειρήνης, της αρμονίας και της ανεκτικότητας ως ακλόνητων αρχών της ανθρώπινης ύπαρξης, η επίτευξη αμοιβαίου σεβασμού και ανεκτικότητας μεταξύ θρησκειών και εθνοτικών ομάδων, καθώς και η αποτροπή χρήσης θρησκευτικών πεποιθήσεων για την τροφοδότηση της κλιμάκωσης των συγκρούσεων. και στρατιωτική δράση.

    Μια ειδικά σχεδιασμένη ενότητα Γ αυτού του τεύχους θα προσφέρει στους αναγνώστες μας περισσότερες σε βάθος πληροφορίες για το Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών, την ιστορία και τις δραστηριότητές του, καθώς και τη γνώμη του Kassym-Jomart Tokayev, Προέδρου της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζακστάν και Επικεφαλής της Γραμματείας του Κογκρέσου και συνεντεύξεις με ηγέτες θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.
    https://astanatimes.com/2018/10/astana-to-host-sixth-congress-of-leaders-of-world-and-traditional-religion/

    Αρέσει σε 1 άτομο

  8. Ναός όλων των Θρησκειών
    Ο Ναός όλων των Θρησκειών ( Ρωσικά : Храм всех религий , Ταταρικά : Барлык диннәр гыйбәдәтханәсе ) ή ο Παγκόσμιος Ναός ( Ρωσικά : Вселенский храм ) είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα στο Staroye Arakchino Kazano , στη Ρωσία . Αποτελείται από διάφορους τύπους θρησκευτικής αρχιτεκτονικής, όπως μια Ορθόδοξη εκκλησία , ένα τζαμί και μια συναγωγή , μεταξύ άλλων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1992, ξεκίνησε από τοπικούς καλλιτέχνες καιφιλάνθρωπος Ildar Khanov [1] (1940 – 2013). Η δομή λειτουργεί πλέον ως πολιτιστικό κέντρο και κατοικία για τον αδερφό και την αδερφή του Χάνοφ, οι οποίοι και οι δύο συνεχίζουν να υπηρετούν ως οδηγοί και επόπτες του συγκροτήματος. [2]

    Ο Khanov ήταν γνωστός για τις προσπάθειές του στη θεραπεία του αλκοολισμού , του εθισμού στα ναρκωτικά και διαφόρων άλλων εξαρτήσεων. [1] Οι ασθενείς του τον βοήθησαν να διατηρήσει και να αναπτύξει τον Ναό, είτε με άμεση συμμετοχή στις κατασκευαστικές εργασίες είτε μέσω χορηγίας.

    Η δομή δεν είναι ένας ενεργός ναός οποιασδήποτε θρησκείας, αλλά μάλλον, όπως περιέγραψε ο Khanov την αποστολή του, ένας «ναός του πολιτισμού και της αλήθειας». Έχει γίνει ένα δημοφιλές ορόσημο στην πόλη του Καζάν, η οποία υπερηφανεύεται για τον ειρηνικό συνδυασμό διαφορετικών πολιτισμών ( ισλαμική κουλτούρα Τατάρ , Ορθόδοξη Ρωσική και άλλες). Ο Ναός επισκέπτονται συχνά ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.

    Ο Χάνοφ είπε ότι τελικά η δομή θα πρέπει να έχει 16 τρούλους , που αντιστοιχούν στις 16 μεγάλες παγκόσμιες θρησκείες , συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων θρησκειών που δεν ασκούνται πλέον
    https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_All_Religions

    Μου αρέσει!

    • Coat of Arms of Kazan
      Ο μαύρος δράκος με σκούρα κόκκινα φτερά και γλώσσα, χρυσά μαξιλαράκια, νύχια και μάτια στέφθηκε με χρυσή κορώνα στο ασημένιο πεδίο στην πράσινη γη
      https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Coat_of_arms_of_Kazan_Governorate_1856.svg

      Μου αρέσει!

      • Ο όρος καζάν σημαίνει «λέβητας» ή «καζάνι» ( Ρωσικά : каза́н/ Ταταρικά : казан) στην ταταρική και την τουρκική γλώσσα. Η προέλευση της πόλης και το όνομά της περιγράφεται συχνά ως εξής: ένας μάγος συμβούλεψε τους Βούλγαρους να χτίσουν μια πόλη όπου, χωρίς φωτιά, ένας λέβητας σκαμμένος στο έδαφος θα έβραζε νερό. Ως αποτέλεσμα, ένα παρόμοιο μέρος ιδρύθηκε στην όχθη της λίμνης Kaban . Ένας θρύλος υποστηρίζει ότι η πόλη πήρε το όνομά της από τον ποταμό Καζάνκα , ο οποίος πήρε το όνομά του από τον γιο ενός Βούλγαρου κυβερνήτη που έριξε ένα χάλκινο καζάνι σε αυτό.

        Μου αρέσει!

  9. Συμμετοχή στην ολομέλεια του VI Συνεδρίου Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών
    Ο Nursultan Nazarbayev μίλησε για τις προσπάθειες του Καζακστάν και τον ρόλο της πρωτεύουσάς του στην προώθηση των ιδεών της διατήρησης της ειρήνης, της εταιρικής σχέσης, της ανεκτικότητας και της δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους, ο Αρχηγός του Κράτους εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του σε πνευματικούς ηγέτες, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, πολιτικούς και ειδικούς για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Καζακστάν να συγκαλέσει το Κογκρέσο και την προσωπική τους συμμετοχή στις εργασίες του.

    Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε, καθώς εδώ πραγματοποιήθηκε το ιστορικό πρώτο Συνέδριο. Σήμερα μαζευόμαστε για έκτη φορά. Χαίρομαι που ξαναβλέπω τους παλιούς μας φίλους – συμμετέχοντες των προηγούμενων συναντήσεων. Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω όσους έφτασαν για πρώτη φορά στην Αστάνα. Φέτος η πρωτεύουσά μας γιορτάζει τα 20 χρόνια της. Το Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών μπορεί να ονομαστεί το σήμα κατατεθέν του, αφού χτίσαμε την Αστάνα ως μια ευρασιατική πόλη του μέλλοντος ανοιχτή σε όλους τους πολιτισμούς, είπε ο Πρόεδρος του Καζακστάν.
    https://www.akorda.kz/en/events/astana_kazakhstan/participation_in_events/participation-in-the-plenary-session-of-the-vi-congress-of-leaders-of-world-and-traditional-religions

    Μου αρέσει!

    • Στο Καζακστάν είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 3,5 χιλιάδες θρησκευτικά θέματα 18 διαφορετικών δογμάτων. Με τέτοια ποικιλομορφία, μπορέσαμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της διασφάλισης της εθνικής ασφάλειας και της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών. Στη χώρα μας, κατά γενική ομολογία, ήταν δυνατό να διαμορφωθεί ένα ειδικό μοντέλο του Καζακστάν διαθρησκειακής ειρήνης και αρμονίας. Είμαι βέβαιος ότι οι βέλτιστες πρακτικές του Καζακστάν είναι πλήρως εφαρμόσιμες σε παγκόσμια κλίμακα, είπε ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.
      – Το Καζακστάν θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια. Για την από κοινού υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, είμαι έτοιμος να ιδρύσω ένα Κέντρο για την Ανάπτυξη Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου, είπε ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

      Ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε επίσης για την απόφαση να απονεμηθεί στο Συμβούλιο του Βατικανού το πρώτο βραβείο του Κογκρέσου για συμβολή στον διαθρησκευτικό διάλογο.

      Μου αρέσει!

  10. Ειρήνη υμίν…….. Ο ειρηνιστής και ανθρωπιστής πρόεδρος ……μία ειρήνη στα δικά τους μέτρα και σταθμά…… όταν μιλούν για ειρήνη εννοούν να μην τους ενοχλούν όταν ληστεύουν τον λαό να μην αντιδρά, όταν μιλούν για ανθρωπισμό εννοούν να τους αφήνουν ήσυχους τους καημένους, να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία, στην καπιταλιστική και διεφθαρμένη δύση που » πολεμούν»
    Πάρτι εκατομμυρίων σε Λονδίνο και Ντουμπάι από την κόρη του πανίσχυρου πρώην ηγέτη του Καζακστάν
    Σε ξέφρενες σπατάλες στο Λονδίνο αλλά και το Ντουμπάι έχει προβεί η κόρη του πρώην ηγέτη του Καζακστάν.

    Η κόρη του, Αλίγια Ναζαρμπάγιεβα, 41 ετών, αποκαλύφθηκε ότι το 2006 «έβγαλε» από τη χώρα προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Απέκτησε πολυτελές τζετ Challenger Bombardier έναντι 18 εκατομμυρίων λιρών και ξόδεψε 8,75 εκατ. Λίρες για την αγοράς έπαυλης στην περιοχή Highgate στο βόρειο Λονδίνο και για άλλα δύο ακίνητα στην βρετανική πρωτεύουσα. Ο σύζυγός της προέβη μάλιστα στην αγορά άλλου υπεπολυτελούς ακινήτου προς 15 εκατ. λιρών στο Sunninghill Park. Πρόκειται για την πρώην κατοικία του πρίγκιπα Άντριου όπου κατοικούσε με την οικογένειά του.
    Τα χρήματα έφυγαν από το Καζακστάν μέσω offshore funds και εταιρειών με έδρα το Λιχτενστάιν και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Το πάρτι των ξέφρενων επενδύσεων στο εξωτερικό περιελάμβανε και την απόκτηση ακινήτου αξίας 14 εκατ. δολαρίων στο Ντουμπάι.
    https://www.thetoc.gr/diethni/article/parti-ekatommurion-se-londino-kai-ntoumpai-apo-tin-kori-tou-panisxurou-proin-igeti-tou-kazakstan/

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε