Η σκεπτόμενη Αθηνά Σοφία


Φιλοσοφία …..Σκέψη και Στόχος

Μόνο ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να λυγίσει το ΤΟΞΟ ( μαζί με το κουτάλι) και να πετάξει το ΒΕΛΟΣ της σκέψης, εύστοχα και μακριά
Παραδοσιακά, από την αστρολογία των Ατλάντων την παλαιά, θεωρείται πως ο Ζευς είναι κυβερνήτης του Τοξότη και όχι η Αθηνά. Όμως χρειάζεται να δούμε την αστρολογία του 21ου αιώνος με μια καινούργια καθαρή ματιά.
Είναι ο Δίας κυβερνήτης του Τοξότη και του 9ου οίκου;
Λογικά δεν στέκει, ο άρχων του Ολύμπου να μην κυβερνά από το ζενίθ και τον 10ον οίκο, όπως έχω πει σε προηγούμενο άρθρο μου,αναλυτικά.
Ας δούμε την Αθηνά. Ο 9ος οίκος έχει όλα τα χαρακτηριστικά που της ταιριάζουν. Βρίσκεται στο χώρο της, φιλοσοφία, επιστήμη, ανώτατη εκπαίδευση, και ανωτάτη δικαιοσύνη. Ποιος άλλος, εκτός από την Αθηνά θα μπορούσε αυτόν τον χώρο να κυβερνά, παρά τω πλευρώ του πατρός Διός φυσικά, συμβουλάτωρ και κλειδοκράτωρ του φωτισμένου Ολύμπου;
Εκείνο που μένει να δούμε είναι το σύμβολον. Αναντίρρητα ο Τοξότης συμβολίζεται από το τόξο. Διάσημοι ήρωες, ιστορικά και μυθικά πρόσωπα και θεοί κράτησαν τόξο. Ο Απόλλων, η Άρτεμις, ο Ηρακλής, ο Φιλοκτήτης, ο Κένταυρος Χείρων και άλλοι πολλοί. Η Αθηνά δεν φημίζεται για το τόξο της. Κρατά δόρυ, περικεφαλαία, τον αργαλειό, την αιγίδα και την ασπίδα.
Που βρίσκεται κρυμμένο το τόξο στην Αθηνά και πως;
Το πιο διάσημο τόξο είναι το απολλώνιο τόξο με το οποίο ο Οδυσσέας σκοτώνει τους Μνηστήρες και είναι δώρο του Ίφιτου. Απονέμοντας, τι;
Απονέμοντας δικαιοσύνη για την κατάχρηση της εξουσίας, την υπερβολή των αγήνορων και την έλλειψη αυτογνωσίας.
Η Αθηνά είναι παρούσα και εποπτεύει σαν χελιδόνι από ψηλά και από απόσταση μακριά.
Η απόσταση και η αποστασιοποίηση είναι δικλείδα ασφαλείας της γνώσης, είναι νηφαλιότητα, γνώρισμα της σοφίας.
Πρέπει να πας κοντά για να γνωρίσεις τα πράγματα, απαιτείται να σταθείς μακριά για να κατανοήσεις βαθιά χωρίς τους κλυδωνισμούς του άγριου ποσειδώνιου θυμικού.
Η διαφορά της γνώσης με την απλή πληροφορία είναι η διαφορά του Ερμή και του 3ου οίκου με την Αθηνά και τον 9ον.
Η διαφορά του τόξου από τα άλλα όπλα είναι ότι βάλλει από μακριά. Παλαιά, ειδικά την Εποχή του Κριού που οι μάχες γινόταν σώμα με σώμα αυτό θεωρείτο επιλήψιμο και όχι ανδρείο. Ο Πάρις εικάζεται πως σκότωσε τον Αχιλλέα με αυτόν τον τρόπο.
Ο Οδυσσέας κλείνει τις πόρτες του παλατιού και περνά την δοκιμασία του τόξου, δίνοντας όμως την ευκαιρία στους μνηστήρες να αποχωρήσουν, συμβουλεύει και τον Αμφίνομο να φύγει , αλλά δεν εισακούεται. Η αναλογία δεν είναι υπέρ του, με 108 μνηστήρες έναντι 2-3 ατόμων με τη μάχη να εξελίσσεται σε σώμα σώμα.
Στην αλληγορική του εκδοχή, αυτό σημαίνει πως ο Οδυσσέας νους ΤΟΞΟΤΗΣ από μακριά και τηλεμαχικά ( να αναρωτηθούμε για το όνομα του γιου του) εξοντώνει τους μνηστήρες σε ένα άλλο πνευματικό επίπεδο, από πολύ βαθιά. Οι μνηστήρες έχουν εξουσία, απληστία και λεφτά. Ο Οδυσσέας δεν έχει τίποτα από αυτά. Έχει όμως ένα Πνεύμα φλογερό, ηλιακή ΦΩΤΙΑ.
Οι Μνηστήρες είναι εν πνεύματι πτωχοί και οι δούλοι ακόμη πιο πολύ. Αδυνατούν να κατανοήσουν αυτό που εκτοξεύει ο Οδυσσέας, προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, όμως η Αθηνά Σοφία παίρνει τα ηνία της σκέψης και περνά το βέλος με μια σαϊτιά. Σάις, λεγόταν στην Αίγυπτο όπως αναφέρει ο Πλάτων χαρακτηριστικά.
Έτσι γίνεται η Τοξότης Αθηνά την Εποχή του Υδροχόου, ανατρεπτικά.
Τα συγχρονιστικά φαινόμενα της εισόδου του Διός στον Τοξότη τώρα, είναι η ενεργοποίηση της δικαιοσύνης για την διαφθορά, αν και άργησε αρκετά, αλλά, κάλιο αργά παρά ποτέ και ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος μαζί με τον κλαυθμό του Αντίνοου για την περιουσία που χάνει, (καιρός ήταν) και που δεν ήταν ποτέ δική του. Να σημειώσουμε πως η θρησκεία ως αποκρυφισμός, ανήκει στον 12ον και τους Ιχθείς, με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, αλλά, ως φιλοσοφία περιλαμβάνεται στον 9ον οίκο μαζί με τα θεολογικά. Για τον ένα χρόνο παραμονής του Διός στο ζώδιο του Τοξότη θα δούμε και άλλα θέματα που σχετίζονται με τον χώρο να λαμβάνουν χώρα σταδιακά. Ζευς και Αθηνά είναι δυναμικός συνδυασμός, εξόχως φιλοσοφικός.

Σκοπεύοντας με τη Σκέψη

Σκοπεύω σημαίνει ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ, στοχάζομαι, σημαδεύω, κρίνω, συμπεραίνω καθαρά, με διαυγή ΝΟΥ,στοχαστικό σκοπευτικά

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

στόχων, σκέψεων, σκοπών και στοχασμών

Αστραία

2 thoughts on “Η σκεπτόμενη Αθηνά Σοφία

  1. Κάθε πόλη θα έχει εργασία για όλους και κοντά στο σπίτι τους, 6 ώρες το πολύ. Θα εργάζονται όλοι οι ενήλικες μέχρι τα 60, εκτός από τις μητέρες, που αν θέλουν μπορούν και να μην εργάζονται για να φροντίζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με επίδομα που θα παίρνουν από την Πολιτεία.
    Κάθε πόλη θα είναι αυτάρκης και αυτοδύναμη στα περισσότερα από τα απαραίτητα αγαθά με δική της παραγωγή σε αυτά. Δεν θα έρχεται δηλαδή το γάλα από το Διδυμότειχο στη Λάρισα, το σκόρδο από την Κίνα και η ντομάτα από το Μαρόκο στη Μαγνησία. Σεβασμός στο περιβάλλον πρωτίστως και όχι άσκοπες μετακινήσεις. Τα εξοχικά σπίτια είναι περιττά.
    Σε κάθε πόλη το πρώτο βασικό μάθημα παιδείας θα ξεκινάει με την Αγωγή του Πολίτη και τη συμμετοχή του πολίτη σε αυτά.
    Έξυπνες πόλεις ή ανόητες;
    Θα αποδειχθεί από τους πολίτες που έχει ή δεν έχει και, από το μυαλό τους, αν επαρκεί για να τις σχεδιάσει σωστά.

    Οι λογικές Smart πόλεις του μέλλοντος

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αναζητώντας τον Ομηρικό Χρόνο με το Τόξο του Απόλλωνος
    κάτω από το ΦΩΣ των Ομηρικών Αστεριών….με την Τέχνη του Πολεμιστή.
    Ο Χρόνος είναι ένα μέγεθος που η Συνείδηση μετρά αναλόγως του συστήματος αναφοράς, του επιπέδου στο οποίο βρίσκεται, γύρω από τι περιστρέφεται και τι βλέπει και ΟΡΑ σε Ομηρική Όραση εσωτερική και εξωτερική.
    Ο Χρόνος είναι ένας κύκλος, μία κίνηση που κάνει η Συνείδηση για να εξελιχθεί.
    Με κέντρο τον Ήλιο, ο γήινος Χρόνος για ένα κάτοικο της Γης, είναι περίπου 365 ημέρες αλλά, ο Χρόνος για ένα κάτοικο στον Δία είναι 12 γήινα έτη και στον Ουρανό Άρτεμις 84 χρόνια συναπτά.
    Είναι κυκλικός γιατί όλα τα μεγάλα ουράνια σώματα στο σύμπαν είναι σφαιρικά και κινούνται περιστροφικά.
    Το Τόξο λυγίζει όταν ο Νους είναι όρθιος, ορθός, δυνατός,πολυμήτις, νηφάλιος, εύκαμπος, πολύπλευρος, συγκεντρωμένος, ευπροσάρμοστος και συμπεριεκτικός.
    Ποτέ όταν είναι μονολιθικός, δογματικός ,στερεότυπος, αδύναμος, σκληρός, δύσκαμπος, αλαζονικός σοβαροφανής διασκορπισμένος, υπερφίαλος μνηστήρας μεγάλος καταχρηστής και δούλος χαμερπής.

    Ομηρικές Κβαντικές Ραψωδίες

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε