Διάσημα τείχη και Κυκλώπειοι Λίθοι

Τείχος εννέα δράκων στην απαγορευμένη πόλη , Πεκίνο

Οι σπηλιές και τα τείχη των Κυκλώπων

Το διάσημο κτίριο στο Πεκίνο είναι η Απαγορευμένη Πόλη και το τείχος της με εννέα δράκους, ( τις κινέζικες εννεάδες ).
Σύμφωνα με τον μύθο, ένας τεράστιος δράκος επεσήμανε τη θέση και την κατεύθυνση της κατασκευής του Σινικού τείχους στους εργάτες. Περπάτησε κατά μήκος των συνόρων της χώρας, και οι εργάτες έστησαν ένα τείχος στη θέση των διαδρομών του. Μερικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και το ίδιο το σχήμα που σχηματίστηκε από τον τοίχο μοιάζει με ιπτάμενο δράκο.


Κύκλωπες με κυκλώπεια νοοτροπία εξουσίας, είναι οι ασιατικές κυρίως αυτοκρατορίες που φημίζονται για τα τείχη τους που κτίζουν με τη βοήθεια των Τεκτόνων Κυκλώπων της Λεμουρίας και πάντα τα φυλάει ένας δράκος που απαιτεί θυσίες, κυρίως παιδιά, γιούς και κόρες.
Έχουμε διάσημα τείχη, εκτός από τον μεγάλο Σινικό Τείχος, το μεγάλο Δρακόντειο, τα τείχη της Βαβυλώνας, τα τείχη της Τροίας, τα τείχη της Α΄ Ρώμης, τα τείχη της Β΄ Ρώμης, τα τείχη της απαγορευμένης πόλης στο Πεκίνο μαζί με όλη την ολοκληρωτική νοοτροπία της θεοκρατίας και της απόλυτης εξουσίας. Τείχη χωρίς θεό …δεν κτίζονται ούτε και αυτοκρατορίες.
Οι Κύκλωπες πάντα κτίζουν τα Κυκλώπεια Τείχη και κλείνουν στους ανθρώπους στη σπηλιά τους με τον Κυκλώπειο Λίθο και κλείνονται και αυτοί χωρίς να ακούσουν τον ήχο των τειχών…. βαρύκοες και τυφλοί
Οι Κύκλωπες είναι ένας παλαιός αρχέγονος λαός βουκολικός, είναι βοσκοί. Ζουν με τα κοπάδια τους που φροντίζουν και αγαπούν τα κριάρια τους. Έχουν το τυρί το γάλα , αλλά μηδαμινή τεχνολογία, ένα μεγάλο μάτι που βλέπουν με παλιά αταβιστική θεολογία. Είναι πολύ ψηλοί και πάρα πολύ δυνατοί, ζούσαν σε απόλυτη κυριαρχία και ακμή την πρώιμη Ατλαντίδα στον απόηχο της παλιάς Λεμονιάς….πολύ τρομακτικοί.
Με τη βοήθεια λοιπόν αυτών των τρομακτικών αθέμιστων παιδιών του Ποσειδώνα, χτίστηκαν όχι μόνο ψηλά τείχη αλλά και ολόκληρες αυτοκρατορίες και τα καινούργια χρηματοπιστωτικά συστήματα με τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια.
Τι κάνουν δηλαδή οι Κύκλωπες και τότε και τώρα; Αυτό που λέει και η Οδύσσεια και η Ιλιάδα. Κλείνονται στα Τείχη τους, στην Τροία και κλείνουν τους ανθρώπους στην σπηλιά τους και τους τρώνε,. Δεν τους αφήνουν να φύγουν.
Έρχονται σε αυτούς οι λιλιπούτειοι ανθρωπίδες ,ναυαγοί και ταλαιπωρημένοι ζητώντας ένα δάνειο, λίγο γάλα, λίγο τυρί και βρίσκουν τον μπελά τους. Δεν βγαίνουν ζωντανοί, εκτός να αναπτύξουν την σκέψη την ορθολογιστική.

Σε αυτός συνετέλεσε πολύ ο Οδυσσέας και τα Ομηρικά Έπη συμβάλουν τα μάλα σε πορεία διαχρονική. Τυφλώνουν τον Κύκλωπα με μέθοδο, κλώνου μοχλού αγριελιάς, αιχμηρή και γκρεμίζουν τα Τείχη μιας Ιερής Αυτοκρατορίας με βάση ολοκληρωτική.

Αστραία

8 thoughts on “Διάσημα τείχη και Κυκλώπειοι Λίθοι

  1. Κοντολογίς λοιπόν τι θα μπορούσαν να κάνουν τα κόμματα της Ελλάδος, εκτός από το αυτονόητο, να είναι φιλελληνικά;
    Θα μπορούσαν να ανεξαρτοποιηθούν από τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, πλήρως και πάσει θυσία.
    Οι διαφορές τους να είναι επί της ουσίας και όχι για την εξουσία, και για το καλό της Ελλάδος και του λαού της. Δεν χρειαζόμαστε πολλά κόμματα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό που έχουμε, ούτε τόσο αριθμό βουλευτών.
    Θα μπορούσαν να πάψουν να είναι τόσο ανθελληνικά, τόσο κοντόφθαλμα και να εκλέγουν καλύτερους αρχηγούς, όχι ανθρώπους πιόνια και μαριονέτες, σαν αυτούς που έχουν τώρα.
    Η αντιπολίτευση να είναι ουσιαστική και να μην είναι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση
    και να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής και σκηνής του τόπου που είναι άθλιο.
    Το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου φαίνεται από το επίπεδο των αρχηγών των κομμάτων, των οπαδών τους, των ταινιών των τηλεσειρών και των διαλόγων.
    Και φυσικά αναδείξουν τα Ομηρικά Έπη μαζί με όλη την ελληνική φιλολογία και φιλοσοφία ως τη βασική διάπλαση εκπαίδευση και παιδεία των Ελληνοπαίδων και κοινό σημείο τόπο συνάντησης των Ελλήνων.

    Με αυτό τον θίασο που έχουμε θα παίξουμε, αλλά ας παίξουμε όσο πιο καλύτερα μπορούμε και θα φανεί στο χειροκρότημα, αν η γάτα είναι νεκρή ή ζωντανή.

    Τα κόμματα τα Ομηρικά Έπη και η Ρωμαϊκή Σύγκλητος

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Το ρόπαλο του Κύκλωπα είναι μακρύ και πλατύ, 20 κωπο, από της ανομίας την βίαιη επιβολή,

    του Ηρακλή είναι στρογγύλο από της ΔΥΝΑΜΗΣ την Πρόθεση, το Βάρος και την ΙΣΧΥ,

    του Οδυσσέα είναι αιχμηρό από την ΟΞΥΤΗΤΑ της σκέψης και την ΑΙΧΜΗ του Δόρατος μαζί με της

    Αθηνάς ΕΛΑΙΑΣ, μια οργυιά, την συμβουλή

    Μοχλοί Οδυσσέως

    Μου αρέσει!

  3. Τείχη της Βαβυλώνας (ή αμυντικά τείχη της Βαβυλώνας) είναι ένα από τα Επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου σε πολλούς από τους Αρχαίους καταλόγους. Το έργο δημιουργήθηκε κατά την εποχή του Νέοβαβυλωνιακού βασιλείου, κυρίως από τους βασιλείς Ναβοπολασσάρ (625 – 605 π. Χ.) και Ναβουχοδονόσορα Β’ (605 – 562 π. Χ.). Πρόκειται για μια επιβλητική κατασκευή μήκους πολλών δεκάδων χιλιομέτρων.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%B1%CE%B2%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82

    Μου αρέσει!

  4. Τα Αυρηλιανά Τείχη είναι ένα οχυρωματικό τείχος της Ρώμης, που κατασκευάστηκε μεταξύ 271 και 275 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αυρηλιανό για την ενίσχυση της άμυνας της πόλης ενάντια στις βαρβαρικές επιδρομές. Είχαν μήκος 19 χιλιόμετρα περίπου, από τα οποία σήμερα σώζονται τα 12,5 χλμ.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC_%CE%A4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B7

    Μου αρέσει!

  5. Ως Θεοδοσιανά τείχη της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστά τα χερσαία τείχη με τα οποία ο Θεοδόσιος Β’ τείχισε την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 408 υπό την επίβλεψη του επάρχου των πραιτωρίων της Ανατολής Ανθέμιου, ενώ μετά από ένα σεισμό επισκευάστηκαν και απέκτησαν την τελική τους μορφή το 447. Η ισχυρή διπλή σειρά τειχών προστάτευσε την πόλη και κατά συνέπεια την Αυτοκρατορία σε πολλές πολιορκίες διαμέσω των αιώνων, οδηγώντας στην προσωνυμία τους ως «θεοφύλακτα»
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82

    Μου αρέσει!

  6. Το Σινικό Τείχος της Κίνας ( παραδοσιακά κινέζικα :萬里長城, απλοποιημένα κινέζικα :万里长城, pinyin : Wànlǐ Chángchéng , κυριολεκτικά «τείχος δέκα χιλιάδων λι «) είναι μια σειρά από οχυρώσεις που χτίστηκαν πέρα ​​από τα ιστορικά βόρεια σύνορα των αρχαίων κινεζικών κρατών και των αυτοκρατορικών Η Κίνα ως προστασία από διάφορες νομαδικές ομάδες από την ευρασιατική στέπα . Αρκετοί τοίχοι χτίστηκαν ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ., [4] με επιλεκτικές εκτάσεις που ενώθηκαν αργότερα από τον Qin Shi Huang(220–206 π.Χ.), ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας . Λίγο από το τείχος Τσιν έχει απομείνει. [5] Αργότερα, πολλές διαδοχικές δυναστείες έχτισαν και διατήρησαν πολλαπλά τμήματα συνοριακών τειχών. Τα πιο γνωστά τμήματα του τείχους χτίστηκαν από τη δυναστεία των Μινγκ (1368–1644).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Wall_of_China

    Μου αρέσει!

  7. Οι Έλληνες των ιστορικών χρόνων αποκαλούσαν «Κυκλώπεια» τα τείχη των προϊστορικών ακροπόλεων που ήταν χτισμένα με πελώριες πέτρες (λίθους), πιστεύοντας ότι τα είχαν κατασκευάσει οι μυθικοί τέκτονες Κύκλωπες.[1]

    Κατά την προϊστορική εποχή, χτίζονταν τείχη περιμετρικά των πόλεων και των ακροπόλεων. Τα τείχη αυτά κατασκευάζονταν με τεράστιους λίθους, που αρχικά ήταν στη φυσική τους μορφή και ακατέργαστοι, ενώ αργότερα υφίσταντο κάποια επεξεργασία, ανάλογα με την σκληρότητά τους, έτσι ώστε να πάρουν μορφή ορθογώνιων ή πολυγωνικών σχημάτων.

    Η Κνωσός και η Φαιστός, τα μεγάλα κέντρα του μινωικού πολιτισμού, είχαν μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις, αλλά τα ανάλογα οχυρωματικά έργα στις ακροπόλεις της Τίρυνθας[2], των Μυκηνών[3] και της Άρνης (στην Κωπαΐδα) εξηγούν καλύτερα την εντύπωση που δίνουν τα τείχη αυτά ως κατασκευές των μυθικών Κυκλώπων.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B7

    Μου αρέσει!

  8. Το Τείχος Εννέα Δράκων ή Οθόνη Εννέα Δράκων ( Κινέζικα :九龍壁, pinyin : Jiǔ Lóng Bì ) είναι ένας τύπος τοίχου οθόνης με ανάγλυφα εννέα διαφορετικών κινεζικών δράκων . Τέτοιοι τοίχοι βρίσκονται συνήθως σε αυτοκρατορικά κινεζικά παλάτια και κήπους.

    Πρώιμη αναφορά στην παράδοση της τοποθέτησης ενός τοίχου με οθόνη στην πύλη βρίσκεται στα Ανάλεκτα , 3:22: εκεί αναφέρεται ως ασήμαντος τελετουργικός κανόνας («Οι πρίγκιπες των κρατών έχουν μια οθόνη που παρεμποδίζει τη θέα στις πύλες τους
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nine-Dragon_Wall

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε